€50 per week!

Het stond echt in een landelijk dagblad dat Rotterdamse politici worden opgeroepen om met €50 per week rond te komen. Dit omdat er in de gemeente Rotterdam een toenemend aantal inwoners is die van €50 per week moeten rondkomen.

Dit probleem is niet uniek voor Rotterdam, dit geldt voor steeds meer mensen in Nederland. Verarming van onze Nederlandse bevolking zet door.

Onlangs was ik in Hellevoetsluis voor een korte fietsvakantie, ik heb er de tijd voor en ik kan dit nog betalen . Bij de ingang van een super stond een jongeman met een collectebus. Daar ben ik gevoelig voor, collecte en jonge mensen zoals deze jongeman. Ik vroeg hem waar de collecte voor was. “Voor de kindervoedselbank meneer”, was zijn antwoord. Ik doneerde en ging, zonder emotie, de super in. Na de rondgang door de super, die ongeveer 14 minuten duurde, we hadden niets nodig, had ik mijn gedachten weer op orde. “Kindervoedselbank”. Ik had het goed gehoord, het stond ook nog op de collectebus die deze jongeman in de hand hield dus het moest waar zijn. Voedselbank, kledingbank, schoenenactie Afrika, brillenactie Afrika, gebittenactie Afrika, maisdonatie VS aan Afrikaanse landen, project koken op zonne-energie via Ontwikkelingssamenwerking Nederland, stichting Leergeld (NL), enz, enz….

Bel mij als u ondersteuning nodig hebt, ik kom graag bij u aan om uw probleem op te lossen, voor “weinig”.