Koningsdag …

“Nog enkele dingen ophangen, een schapje hier een lampje daar en …. de client kan gaan genieten van zijn “nieuwe” woning, Het was best vermoeiend dat verhuizen van de bekende stek naar dat “nieuwe” appartement. Myrna, ik noem haar zo om haar privacy te beschermen, is verhuisd van een woningkie dat gerenoveerd moet worden naar haar “nieuwe” appartement elders in de stad. Ze is hier niet echt gelukkig mee want “veel” is anders. Het zijn, voor haar, vooral de extra kosten. De verhuizing was, vanwege de noodzaak vanwege renovatie, niet haar ding. Myrna “geniet’ bewindvoering en heeft weinig invloed op haar financien, de bewindvoerder bepaalt en ….

Wat leuk dat bericht over de Oranjes tijdens de Koningsdag; Amalia, stijlikoon, beeldschoon en modebewust. En Willem, beter dan ooit, zo jeugdig. En tenslotte Maxima, de vrouw die koos voor een carriere in Nederland, top. Zo fantastisch, zo geweldig, zo goed bezig met de microkredietenvoorlichting. Top, top, top, fantastisch.

Even wat getallen. Mijn uurloon €27 ex BTW per uur. €5.67 BTW gaat naar de overheid die daarvoor “weinig” doet. Dan “onze” koning, inkomen €5.787.000 zonder verdere kosten want de koning betaalt geen belasting. Inkomen Maxima € 1.000.000, ook zij betaalt geen belasting, leuk bezig met de microkredieten. Beatrix heeft het moeilijk, oud koningin, nu prinses, zij krijgt slechts € 1.567.000. Ons stijlicoon, beeldschoon en modebewust krijgt € … Een schande is dit. Een grote schande.

Van mijn uurloon, €27 exclusief BTW, wordt ongeveer 40% belasting afgehouden zodat er per uur €16.20 netto overblijft.

Mijn client zit op €1000 netto per maand, huur € 400 met verrekening huurtoeslag. Rest €600 om de maand mee door te komen.

Nederland, fantastisch, geweldig, het buitenland is jaloers op ons (want daar gaat het dramatisch slechter).