Evert Thielen

Ik had nog nooit van Evert Thielen gehoord, het bleek een Venlose schilder te zijn die, vooral, grote schilderijen maakt en vaak in veelluiken. Deze veelluiken hebben dan meestal een voorkant maar ook een binnenkant, de luiken kunnen open waardoor er weer meer schilderij te voorschijn komt. Indrukwekkend. Er was een tentoonstelling in het Venloos Museum dus wij er naartoe om het werk van deze, voor mij onbekende schilder, te gaan bekijken. Relalistisch, figuratief, neo-expressionistisch, detaillistisch en vooral veel kleur. Indrukwekkend, de kwaliteit van de creaties maar ook, en vooral voor mij van belang, de techniek achter de werken. Lijsten en luiken, scharnieren en draaipinnen, belichting.

Ik ben van de techniek, minder van de emotie. Ik heb genoten van de emotie maar bovenal van de techniek bij de etalering van de werken van Thielen.

Techniek is ook het hoofdbestandeel van mijn dagelijks handelen. Ik zie hoe dingen functioneren, ik zie mogelijkheden en oplossingen, soms standaard, vaak innovatief, uit de box denkend.

Ik kreeg bij de Thielententoonstelling een vraag over een bepaald schilderij; ik had dat schilderij gezien, zeker, maar vooral gekeken naar de lijstafwerking, de driedimensionaliteit in de lijst en de simpele maar doeltreffende manier van ophangen van het schilderij.

Mijn emotiepartner, die deze vraag stelde, was zichtbaar teleurgesteld dat ik niets kon vertellen over de emotie van en in het betreffende schilderij.

Daarom moet u met mij contact opnemen als u een technisch probleem heeft waar emotie geen rol van betekenis speelt. Waarschijnlijk komen we dan tot een oplossing. Bel mij: 0610054243