Achtergrond wringt.

Wat je nu doet was waarschijnlijk niet wat je jaren geleden deed? Voor mij geldt dat. Nu ZZP-er, eerder docent in het voortgezet onderwijs. En dan ook nog diverse taken naast je onderwijstaak zoals het bestieren van de schoolorganisatie, “Organisatie en Beheer” heette dat, de begeleiding van diverse buitenschoolse activiteiten en excursies. Als ZZP-er heb ik een luizenleven. Je kunt je eigen tijd indelen, je eigen contacten koesteren en vooral je eigen beslissingen nemen. Dit laatste is van enorm belang. Veel mensen worden geregeerd door enkelen die de beslissingen nemen in de organisatie, goed en slecht. Vaak slecht is mijn ervaring. Het woord van de groep telt niet, de chef heeft bepaald … Ik waardeer het als mensen ideeen hebben en deze durven te uiten. Daar kun je mee vooruit ook al is het niet altijd mogelijk om alle ideeen ook daadwerkelijk uit te voeren. Als ZZP-er koester ik alle inbreng, waardeer ik iedereen op zijn eigen niveau.